fbpx

B&F Micellar Casein Perfection 750g

Kazein je kvaliteten nadomestek visoko beljakovinskega obroka. Mlečne beljakovine zelo počasi sproščajo aminokisline v telo, zato je najbolj primeren je za zadnji obrok v dnevu.

Počisti

Cena: 19,90 

Opis

► Beljakovine s počasnim sproščanjem aminokislin
Visoka vsebnost glutamina!
► Idealno za daljša časovna obdobja med obroki
Micelarna oblika proizvodnje z ultra-filtracijo pri nizki temperaturi

Zaradi edinstvene prebavljivosti, mlečne beljakovine (kazein) zelo počasi sproščajo aminokisline v telo. V želodcu ustvarijo gel, ki upočasni prebavni sistem in s tem prebavo beljakovin. To je idealno za takrat, ko potrebujete daljšo in postopno podporo beljakovin. B&F Micellar Casein je izdelan s postopkom ultra-filtracije posnetega mleka, ki odstrani presežno maščobo in laktozo.

V raziskavi, ki je potekala pod nadzorom Dr. Yves Boire so raziskovali razliko med kazeinom in sirotkinimi beljakovinami. Testni subjekti so zaužili sirotkine ali mlečne beljakovine. Raziskovalci so opazovali učinek sproščanja aminokislin v roku sedmih ur po zaužitju. Ugotovili so, da imata ta dva različna vira beljakovin zelo različne učinke na regeneracijo in rast mišičnega tkiva.
B&F Micellar Casein je kot obrok beljakovin idealen za zadnji obrok pred spanjem. Deluje po principu TIME RELEASE, ter s tem omogoča telesu idealno enakomerno dobavo nujno potrebnih aminoksilin za regeneracijo in rast mišičnega vlakna preko noči.

Rezultati raziskave:
– Kazein je preprečil 34% več razpada mišičnih proteinov, kot sirotkine beljakovine,
– Koncentracija aminokislin v krvni plazmi skozi čas sedmih ur je bila opazno višja pri tistih, ki so zaužili kazein, kot pri ostalih subjektih,
– Koncentracija aminokislin v krvni plazmi je neverjetno padla po treh urah v tisti skupini, ki je zaužila sirotkine beljakovine

Razlog za tako počasno sproščanje aminokislin v telo pri kazeinu je v njegovi edinstveni prebavljivosti.

Zaradi vseh naštetih ugotovitev, ima Micellar Casein edinstveno sestavo (80% mlečnih beljakovine in 20% sirotkinih beljakovin), kar pomeni da vsebuje pozitivne lastnosti obeh beljakovinskih virov. Kazein v Micellar Casein je pridelan samo iz svežega posnetega mleka.

Dodatne informacije

Okus

, ,

B&F Micellar Casein hranilne vrednosti 25 g 100g
Energija (KJ) 388 1552
Energija (kcal) 93 371
Beljakovine 20.4 g 81.8 g
Ogljikovi hidrati 1.5 g 5.9 g
od tega sladkorji 1.2 g 4.7 g
Maščobe 0.4 g 1.7 g
od tega nasičene 0.3 g 1.1 g
Vlaknine 0.5 g 2.2 g
Soli 0.24 g 0.98 g

Kazein je zelo primeren za kvaliteten nadomestek visoko beljakovinskega obroka. Najbolj primeren je za zadnji obrok v dnevu, saj telesu zagotovi popolno amino-kislinsko podporo za regeneracijo in rast mišic med spanjem.

Zmešajte eno priloženo merico (25g ) s 300ml vode ali posnetega mleka.

750g zadostuje za 30 obrokov.