- 28%

Reflex ALBION® Magnezij

Proizvajalec:REFLEX NUTRITION

13,90 29,99 

Magnezij primanjkuje mnogim športnikom in rekreativcem (mišični krči) in je pomemben pri proizvodnji energije. Sodeluje v več kot 300 reakcijah v telesu. Reflex je v bisglicinat obliki Mg, ki ne obremeni prebave.

BREZPLAČNA DOSTAVA ŽE NAD 10 €!

 • Done DARILO pri nakupu nad 50 €.
 • Done Osebni prevzem v trgovini v Ljubljani.
 • Done Nakup varovan s SSL certifikatom.
 • Done Enostavna BREZPLAČNA vračila!
Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznake: , , , ,

Opis

Reflex Mg Bisglicinat v obliki kelata ima 80% višjo biološko vrednost (z malo ali brez stranskih učinkov), v primerjavi z drugimi oblikami, kot so citrat, ki ima 90% biološko vrednost (z možnim odvajalnim stranskim učinkom), ali magnezijev oksid s samo 4% biološko vrednostjo.

Komu ga običajno primanjkuje?

Naravno se ta mineral v prehrani naravno nahaja predvsem v listnati zeleni zelenjavi, kot je blitva, ohrovt, špinača. Najdemo ga namreč v molekulah klorofila. Velika ga je tudi v jogurtih, oreščkih in stročnicah. Vsi, ki teh živil redno ne konzumirate je zelo verjetno, da vam ga primanjkuje.

Pomanjkanje Mg se čuti predvsem v pojavu krčev med vadbo, težav s spanjem, predmenstrualnim sindromom, bolečih sklepih in tako naprej. Višje potrebe po magneziju imajo lahko tudi nosečnice in doječe matere. 🍼 Če vas zanima več o prehrani v času nosečnosti, si preberite članek na našem blogu >>>

Reflex Magnezijev bisglicinat  je zelo učinkovit zaradi hitre absorpcije.

Nekaj dejstev o magneziju s strani dr. Leona Bedrača, profesorja kemije, ki se ukvarja s prehranska biokemijo in je ustanovitelj Prehranske Akademije.

ZAKAJ JE MAGNEZIJ POMEMBEN?

Je praktično vključen v vse procese v telesu, saj je potreben za to, da naše telo lahko izkorišča energijo, tvori nove beljakovinske strukture, stabilizira celične membrane in sodeluje pri tvorbi in popravljanju DNK.
Magnezijev ion Mg2+ tvori kompleks s številnimi organskimi spojinami in je nujno potreben za delovanje mnogih encimov, poznanih je več kot 300 encimsko kataliziranih presnovnih poti, ki zahtevajo magnezij kot kofaktor.
Z molekulami v našem telesu se povezuje na dva načina: (1) veže se na substrat in tvori kompleks, s katerim nato reagirajo encimi, npr. veže se na molekulo ATP; (2) veže se neposredno na encim in ima katalitično vlogo, npr. vezana na RNK in DNK polimerazo, topoizomerazo,.
Kot sem pisal v številnih prejšnjih vsebinah je molekula ATP gonilna sila življenja, saj predstavlja prosto energijo, ki jo lahko naše celice uporabijo in je potrebna praktično za vse procese, ki se v našem telesu odvijajo.
Naše celice pa lahko izkoriščajo samo ATP, kadar je ta molekula aktivirana z magnezijem v kompleksu MgATP.
Zato je nujno potreben za delovanje naših presnovnih poti, kot so glikoliza (presnova glukoze), presnova maščob, aktivacija aminokislin, Krebsov cikel, delovanje encimov kot so protein kinaze in encimi vključeni v sintezo in popravo DNK.
Nukleinske kisline, kot sta RNK in DNK so negativno nabite molekule zaradi fosfatne skupine, zato imajo veliko afiniteto do magnezija.
Ko se z magnezijem tvorijo kompleksi, se stabilizirajo, kar pomembno vpliva na ohranjanje strukture DNK, podvajanja in prepisovanja genetskega materiala (transkripcije).
Magnezij skupaj s kalcijem reagira tudi s hidrofilnimi polianioni (karboksilati in fosfati) v naših celičnih membranah in na tak način stabilizira membrane, vpliva pa tudi na njihovo fluidnost in prepustnost in igra pomembno vlogo v procesih celičnega transporta ter prenosu signala iz membrane celice vse do jedra.
Vključen tudi v delovanje ionskih kanalčkov, predvsem pri aktivnem transportu kalija iz celice, karlahko vodi do aritimij.
Je naravni antagonist kalcijevih kanalčkov, zato učinkovito znižuje krvni tlak in izboljšuje delovanje srčno-žilnega sistema.
Kadar imamo premalo magnezija, v celici naraste koncentracija kalcija, ki sproži krčenje mišice, zaradi pomanjkanja magnezija pa se mišica ne more sprostiti in lahko se pojavijo krči.  

Ampak… profilaktično jemanje magnezija za zmanjševanje in preprečevanje krčev v skeletnih mišicah nima signifikantnih učinkov, za lajšanje krčev pri nosečnicah pa so rezultati študij dvoumni, kar nakazuje na velike interindividualne razlike med posamezniki, ki so najbrž v prvi vrsti funkcija zdravja na presnovnem nivoju.


 

informed sport

► Izdelano v Veliki Britaniji s certifikatom Informed Sports, ki zagotavlja neoporečnost glede prepovedanih substanc. Uradna stran izdelka proizvajalca na www.reflexnutrition.com

Proizvajalec

REFLEX NUTRITION

Prvi in poglavitni razlog obstoja Reflex Nutrition športna prehrana je proizvodnja najboljših proteinov, vitaminov in ostalih prehranskih dodatkov na svetu. Zato živijo in dihajo vsak dan od ustanovitve leta 1996. Z veliko mero strasti si prizadevajo nič drugega kot biti najboljši v tem, kar delajo. [show_more more=”Več...” less=”...manj”]

Pa naj bodo to beljakovinski dodatki, dietni proizvodi, športni prehranski dodatki ali multivitamini. Ta njihova strast jih zelo razlikuje od ostalih ponudnikov in razlika je očitna ter jasno vidna.

Izdelava Reflex prehrane poteka v lastni proizvodni enoti v Veliki Britaniji. Proizvodnja ustreza najvišjim standardom (npr. ISO9001) izdelave športne prehrane in prehranskih dodatkov. Izdelki so v procesu proizvodnje redno testirani in analizirani glede neoporečnosti in sestave - celotna proizvodnja je po nadzorom Informed Sport - povezava do certifikata >>>.

Prostore proizvodnje in celotne organizacije napaja Ecotricity, ki uporablja izključno obnovljive vire za dobavo električne energije.

Vse to počnejo z namenom, da vam zagotovijo nekaj zelo edinstvenega in vas na zdrav ter varen način podprejo na poti do vaših ciljev.[/show_more]

Na eno kapsulo: 125 mg magnezija (33% PDV*) Albion® Magnesium Bisglycinate.
*Priporočena dnevna vrednost (PDV)

PREHRANSKO DOPOLNILO, IZDELEK: Reflex Nutrition ALBION MAGNESIUM kapsule NETO KOLIČINA: 90 kapsul zadostuje za 30 odmerkov. SESTAVA (na kapsulo): 125 mg magnezija (33% NRV*) iz Albion® Magnesium Bisglycinate (magnezijev bisglicinat). SESTAVINE: (v dveh kapsulah): želatina, magnezijev bisglicinat, maltodekstrin, sredstvo proti strjevanju magnezijev stearat, silicijev dioksid). VSEBNOST ALERGENOV: Ne vsebuje znanih alergenov. NI PRIMERNO ZA VEGETARIJANCE. ROK UPORABNOSTI IZDELKA: je najmanj do datuma označenega na embalaži. Serija (lot) je označena na embalaži. NAVODILA ZA UPORABO: kapsulo zaužijte z obrokom. Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočena dnevna količina: 3 kapsule dnevno. POZOR! Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Izdelek je namenjen starejšim od 18 let. Pred uporabo priporočamo posvet z zdravnikom. Izdelek po uporabi zapremo in hranimo v suhem in hladnem prostoru. Shranjevati nedosegljivo otrokom! PROIZVAJALEC: Reflex Nutrition Ltd., Brighton, Velika Britanija

Vzemite do tri kapsule dnevno.

90 kapsul.

Morda vam bo prav tako všeč…

 • - 30% imunski-sistem

  Reflex Komplet za Imunski Sistem

  Original price was: 49,70 €.Current price is: 34,99 €.
  Dodaj v košaricoLoading Done
 • - 33% d3

  Reflex Vitamin D3 50 ųg

  14,90 29,80 
  Izberite možnostiLoading Done Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
 • - 10% sumece tablete

  OTE Hydro tabs elektroliti šumeče tablete

  9,90 35,64 
  Izberite možnostiLoading Done Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka
 • saltsticksaltstick

  Saltstick solne kapsule

  29,99 
  Izberite možnostiLoading Done Ta izdelek ima več različic. Možnosti lahko izberete na strani izdelka