Reflex R BAR beljakovinska ploščica

Proizvajalec:REFLEX NUTRITION

13,95 33,48 

Proteinska čokolada R BAR je popolnoma 🚫 BREZ umetnih sladil, glutena, palmovega olja. Sladkana s stevijo Beljakovine iz mlečnih virov iz mlekarn EU, ki mleko pridobivajo iz izključno pašne reje.
Počisti

BREZPLAČNA DOSTAVA ŽE NAD 10 €!

  • Done DARILO pri nakupu nad 50 €.
  • Done Osebni prevzem v trgovini v Ljubljani.
  • Done Nakup varovan s SSL certifikatom.
  • Done Enostavna BREZPLAČNA vračila!

Opis

► 20g mlečnih 🥛 beljakovin – pridobljenih iz mlekarn na področju EU.

► Vodo topne vlaknine in nizka vsebnost OH – nizek glikemični indeks.

► Zdrave maščobe iz oreškov 🥜 in kakavovega masla 🍫.

► Naravno sladilo stevie. Najboljša sestava proteinskih ploščic na trgu!

► DeltaGold® Tokatrinoli antikoskidanti v obliki vitamina E.

► 🚫BREZ Glutena, Umetnih sladil in barvil. Teža ploščice 60g.

Beljakovinska čokolada R BAR, ki zaradi nizke vsebnosti sladkorja, visoke vsebnosti beljakovin in 😋 odličnega okusa “reši več muh na en mah”. Obenem, ko se sladkate z odlično sladico, ne rabite skrbeti za to da bi s tem grešili in pokvarili svoj skrbno dodelan jedilnik. Zraven tega pa še zaužijete 20g kakovostnih beljakovin.

Reflex R BAR ploščice so neprekosljive kakovosti, saj vsebujejo 🔝 samo najboljše izbrane sestavine. Beljakovine so 100% iz sirotke, nobenih drugih nepotrebnih primesi. Sirotka je iz mleka krav pašne reje iz EU in potrjeno ne vsebuje antibiotikov ali rastnih hormonov.

Ploščice so odličnega okusa in NE VSEBUJEJO trans maščob, nobenih umetnih barvil, sladil ali nezaželenih primesi.

Sestavine so skrbno izbrano kakavovo maslo, oreščki in naravni okusi ter arome sadja za odličen okus.


VO2 Sport Športna Prehrana - informed sport prehrana

► Izdelano v Veliki Britaniji s certifikatom Informed Sports, ki zagotavlja neoporečnost glede prepovedanih substanc. Uradna stran izdelka proizvajalca na www.reflexnutrition.com


✅ Vas zanima več o beljakovinah oziroma proteinih in njihovi uporabi? Preberite naš članek: Kateri proteini in kdaj? >>>

Opis ploščič Reflex R BAR s strani priznanega strokovnjaka, doktorja kemijskih znanosti, prehranskega svetovalca, športnika in ustanovitelja prehranske akademije dr. Leona Bedrača:

Kvalitetna beljakovinska ploščica?

Pogosto dobim vprašanje, katero proteinsko ploščico ali lepše slovensko beljakovinsko ploščico priporočam. Odgovor na takšno vprašanje je kot vse v prehrani seveda odvisen od konteksta: kdo, namen, zakaj,…

👉Beljakovinske ploščice, kot že ime samo pove, predstavljajo obliko prehranskih dodatkov, v katerih so koncentrirano makrohranilo beljakovine, če gre za kvaliteten produkt, pa takšna ploščica s sabo prinese tudi nezanemarljive količine mikrohranil in tudi prehranskih vlaknin. Pa seveda tudi kar nekaj kalorij, zato oznaka brez sladkorja, ali visoka vsebnost beljakovin, brez glutena ali brez soje ne pove veliko.
👉Ker pa so beljakovinske ploščice praktične za uporabo, priročne in tudi okusne, lahko predstavljajo zelo kakovosten in ne preveč kaloričen dodatek beljakovin k obroku, vmesni obrok ali tudi sladico oziroma nadomestek sladice.

👉Ker so beljakovine edino makrohranilo, ki ga ne moremo skladiščiti, je frekvenca oziroma pogostost uživanja med vsemi tremi makrohranili najbolj pomembna iz večih razlogov, v prvi vrsti stimulacije mišične beljakovinske sinteze, pa tudi vpliva na sitostne mehanizme. Posledično je dobro orodje za zmanjšan celokupni energijski vnos, ki je v »debelilnem« okolju, v katerem živimo, zelo dobrodošlo.
👉Poleg tega je termični učinek prebave in presnove beljakovin v primerjavi z ogljikovimi hidrati in maščobami največji, zato se z uživanjem beljakovinsko bogatih obrokov poveča termogeneza in poraba »kalorij«, v primerjavi z izokaloričnim obrokom, ki vsebuje manj beljakovin in več (metabolizirajočih) virov glukoze in maščobnih kislin. Zaradi tega so beljakovinske ploščice lahko dober nadomestek sladice na dietah, čeprav ne pozabiti, da prav tako vsebujejo kalorije.

👉Večina teh kalorij prihaja iz maščob, razen v beljakovinsko-hidratnih ploščicah, o katerih pa danes ne bo govora. In kvaliteta maščob v beljakovinskih ploščicah je prav tako zelo pomembna tako z vidika metabolizma kakor tudi vpliva na markerje, ki so vključeni v srčno žilna obolenja.

👉Čeprav obstaja veliko različnih ponudnikov beljakovinskih ploščic na trgu, je moj nesporen favorit št. 1 izdelek R bar proizvajalca Reflex Nutrition.
👉Izdelek vsebuje naslednje sestavine: mlečne beljakovine, kakavovo maslo, mandljevo maslo, kakav, vodotopne vlaknine, glicerol (sestavna komponenta trigliceridov, sredstvo, ki ohranja vlago oziroma humektant), morsko sol, sončnični lecitin in stevijo, odvisno od okusa pa še liofilizirane maline in ostale naravne arome.

💪Mlečne beljakovine so iz mlekarn EU, ki pridobivajo iz mleka živine pašne reje imajo med vsemi beljakovinami najvišjo biološko vrednost.
💪Mandljevo maslo ima ugodno maščobno-kislinsko sestavo z visokim deležem mono-nenasičenih (omega 9) maščobnih kislin.

💪Kakavovo maslo, čeprav je vir nasičenih maščob, vsebuje glavno maščobno kislino stearinsko kislino, ki je med dolgoverižnimi nasičenimi maščobami izjema, saj ne poveča tveganja za kardiovaskularne bolezni, ker ne zniža aktivnosti LDL receptorjev, kot na primer palmitat.

💪Poleg tega pa stearat je aktivator mitofusina 2- proteina, ki stimulira fuzijo in s tem zdravje naših mitohondrijev in zato ima celo pozitiven učinek na našo fiziologijo.

💪Kakav vsebuje polifenole, vodotopne vlaknine pa so prav tako koristen vir hranil, ki ugodno vplivajo naše zdravje.

💪In če želite, izdelki ne vsebujejo umetnih sladil, glutena, palmovega olja, soje in so sladkani s stevijo, naravnim sladilom iz skupine diterpenov steviol glikozidov.

👉Kadar nam pade »cuker« in si zaželimo kaj sladkega, ljudje v resnici »hrepenimo« po kombinaciji »mastnih« in slanih ogljikovih hidratih z namenom, da bi v možganih stimulirali občutek »instant zadovoljstva« preko tvorbe dopamina. Zadnja stvar, ki nam pride na misel je visoko beljakovinski obrok, ki obenem vsebuje še vlaknine.

💪Reflex R bar je v takih primerih zelo dobra alternativa, saj je zelo okusen, hkrati pa ugodno vpliva na naš entero-endokrini odziv telesa na živila, čeprav spada v kategorijo »predelanih« izdelkov.

💪Beljakovinske ploščice R bar lahko kupite v trgovini @vo2_sport ,dobite pa jih v kar 4 odličnih okusih: bela čokolada z malino (my favourite), češnja, brownie in piškote

Proizvajalec

REFLEX NUTRITION

Prvi in poglavitni razlog obstoja Reflex Nutrition športna prehrana je proizvodnja najboljših proteinov, vitaminov in ostalih prehranskih dodatkov na svetu. Zato živijo in dihajo vsak dan od ustanovitve leta 1996. Z veliko mero strasti si prizadevajo nič drugega kot biti najboljši v tem, kar delajo.

”Več...”

Pa naj bodo to beljakovinski dodatki, dietni proizvodi, športni prehranski dodatki ali multivitamini. Ta njihova strast jih zelo razlikuje od ostalih ponudnikov in razlika je očitna ter jasno vidna.

Izdelava Reflex prehrane poteka v lastni proizvodni enoti v Veliki Britaniji. Proizvodnja ustreza najvišjim standardom (npr. ISO9001) izdelave športne prehrane in prehranskih dodatkov. Izdelki so v procesu proizvodnje redno testirani in analizirani glede neoporečnosti in sestave - celotna proizvodnja je po nadzorom Informed Sport - povezava do certifikata >>>.

Prostore proizvodnje in celotne organizacije napaja Ecotricity, ki uporablja izključno obnovljive vire za dobavo električne energije.

Vse to počnejo z namenom, da vam zagotovijo nekaj zelo edinstvenega in vas na zdrav ter varen način podprejo na poti do vaših ciljev.

”...manj”

Reflex R BAR hranilne vrednosti* 60 g 100 g
Energija (KJ) 887 1479
Energija (kcal) 213 355
Beljakovine 20 g 33g
Ogljikovi hidrati 16 g 10 g
od tega sladkorji 2 g 3.3 g
Glicerin 6 g 9.9 g
Maščobe 9.5 g 15.8 g
od tega nasičene 3.5 g 5.8 g
mono-nenasičene 4.3 g 7.2 g
poli-nenasičene 1.3 g 2.2 g
Vlaknine 9 g 14.8 g
Soli 0.3 g 0.5 g

*sestava za okus Cherry Bakewell. Ostale ploščice imajo v sestavi minimalna odstopanja.

SESTAVINE: mlečne beljakovine (35%), vodotopne vlaknine, mandlji (15%) (OREŠČKI) glicerin, kakavovo maslo, voda, liofilizirane maline (2%), naravne arome, citronska kislina ,morska sol, naravno sladilo (Stevia), antioksidant (tokotrienoli DeltaGold®).

Vsebnost alergenov: glej sestavine (odebeljeni tisk). Izdelano v objektu, ki obravnava gluten in arašide. Priporočena količina: 2 ploščici dnevno. Ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati v hladnem, suhem prostoru, ne izpostavljati soncu. Proizvajalec: Reflex Nutrition Ltd, Velika Britanija

Uradna stran izdelka Reflex proizvajalca na www.reflexnutrition.com

Ploščico Reflex R Bar zaužijte kot nadomestek visoko beljakovinskega obroka. Lahko tudi po športni aktivnosti za regeneracijo oziroma kadar si zaželite okusen in zdravo obrok 😋

Izbirate lahko med 5 in 12 ploščic . Izbirate lahko med 5 različnimi okusi oziroma mešanim pakiranjem. Vsaka ploščica tehta 60g.