VO2 Športna Prehrana & Oprema - foto alojz in dami dobrodelno okrog slovenije 30

Vsebina je povzeta po objavi novice v Slovenskih Novicah dne 4.5.2020

Ultramaratonska kolesarja Alojz Poglavc in Dami Zupi (Strava: Dami Zupi) sta uspešno zaključila kolesarsko odisejado po Sloveniji, ki sta jo začela minuli petek. Kolesarja sta svoj podvig zaključila malo po 17. uri, ko sta prispela v cilj pred Avto Slak, v novomeškem Bršljinu. Čestitke.

DOS oz. Dobrodelno Okrog Slovenije je projekt, ki je v vikendu med 8. in 10. majem dodobra zaznamoval kolesarsko in širšo javnost.
Ultra kolesarja Dami Zupi ter Alojz Poglavc sta s ciljem, da uspešno s kolesom prevozita pot okrog Slovenije zastavljeni cilj več kot z odliko tudi opravila. Na kolesarsko pot sta se odpravila v petek 8.5. ob 10. uri, uspešno pa sta se na izhodišče projekta, t.j. izpred avto hiše Slak v Novem Mestu vrnila v nedeljo 10.5. nekaj po 17. uri.
Projekt DOS je kot prvi v tovrstni izvedbi zaznamovala dobrodelna nota kolesarjev ter širše (predvsem) kolesarske javnosti. Tako sta kolesarja v sodelovanju z Lios klubom Trebnje ter CSD na poti zbirala sredstva za eksistenčno ogroženo družino z novomeškega področja. Sredstva so prispevali tako kolesarji, ki so z Zupijem in Poglavcem vozili del trase, kot podporniki ki so omenjeni dvojec pričakali v pre-nekaterem slovenskem kraju, pripravili sprejem in z glavnima akterjema izmenjali nekaj vzpodbudnih besed. Znesek zbranih sredstev, zapisan s štirimi decimalkami bo upravičena družina prejela še ta teden. Kako privlačen pa je projekt tudi za širšo športno javnost pa naj ponazori podatek, da je kolesarje po celotni trasi vzpona, potem ko je iz vrha pritekel proti bovški strani, nazaj na Vršič spremljal tekač Sandi Bayer.
Projekt, ki je nastal spontano v zgolj tednu dni pred samim pričetkom le-tega je bil izpeljan popolno. Spremljevalna ekipa v sestavi Matej Brulc, Žiga Anžlovar, Miran Goleš, Andrej Matič, Boris Praznik, Borut Dvornik ter Aljaž Bratkovič so svoje zadolžitve opravili celo nad pričakovanim. Ravno tako so k sami uspešni realizaciji prvega tovrstnega kolesarskega projekta v Sloveniji občutno pripomogli Avto Slak, SB, BlackBlox.si, servis Bičikleto Lj, VO2 Sport, občina Dobrovnik z g. Kardinarjem, Sitis.si, Dana.si, Preprosto.je, Versatilis.si, Giki.s, Unior.si ter uradni fotograf dogodka Matič Andrej.

Nekaj statistike:
Prevožena razdalja: 1225 km
Višinska razlika: 14.640 m
Čas od začetka do cilja: 54 ur 28 min (upoštavajoč postanke za navijače ter prehrano)
Čas zgolj vožnja: 45h 6 min
Najvišja točka projekta: prelaz Vršič 1.611 m nmv
Povprečna hitrost kolesarjev: 27,2 km/h
Najhitrejši čas na kolesu: 79,9 km/h
Naj zaključimo projekt s sledečo mislijo: “Sreča daje prednost pogumnim. Hvala, ker ste pogumni tudi vi.: Dami Zupi & Alojz Poglavc”
(Foto: Andrej Matič, Zvone U.)

Podobne objave