VO2 Športna Prehrana & Oprema - zakaj veganske beljakovine

Veganske oziroma bolj pravilno rastlinske beljakovine so priljubljena izbira za tiste, ki se izogibajo živalskim proizvodom ali imajo posebne prehranske potrebe. Spodaj si lahko preberete nekaj razlogov, zakaj so beljakovine v takšni obliki tako priljubljene:

Veganske beljakovine so pridobljene iz rastlinskih virov, kot so soja, grah, riž, konoplja, bučna semena, leča, kvinoja,… Pomembno je, da so popolnima brez živalskih virov in zato primerne za vegetarijance, vegane in tudi za tiste, ki imajo alergije ali intoleranco na mlečne izdelke ali jajca.

Beljakovine iz rastlin so običajno lažje prebavljive kot beljakovine živalskega izvora. Veliko ljudi ima težave s prebavo mlečnih beljakovin ali beljakovin iz mesa/jajc, zato so lahko rastlinske beljakovine boljša izbira pri zagotavljanju primernega dnevnega vnosa beljakovin.

Pridobivanje rastlinskih beljakovine ima manjši vpliv na okolje, kot beljakovine živalskega izvora. Gojenje živali za proizvodnjo mesa, mesnih in mlečnih izdelkov povzroča veliko emisij toplogrednih plinov, uničuje naravo in porablja velike količine vode. 

Veganske beljakovine so lahko tudi bolj zdrave kot beljakovine živalskega izvora. Rastlinski proteini imajo običajno nižje vrednosti nasičenih maščob in holesterola in na drugi strani več vlaknin, vitaminov in mineralov. Prav tako so lahko izbrane rastlinske beljakovine brez glutena, brez GSO in brez dodanega sladkorja.

Pomembno je omeniti tudi, da vsi veganski proteini niso enaki. Nekateri izdelki lahko vsebujejo veliko dodanega sladkorja, soli, maščob ali drugih umetnih sestavin, katerih se je smiselno izogibati. Pred nakupom veganskih beljakovin, kot dodatka k prehrani v prahu je priporočljivo prebrati deklaracije in se posvetovati s strokovnjakom iz področja prehrane, da se prepričate, da so izdelki primeren za vaše prehranske potrebe in cilje.

V trgovini VO2 Sport ponujamo široko paleto veganskih beljakovinskih prehranskih nadomestkov. Daleč najbolj popularen izdelek je Reflex Plant Based, ki je poleg izredne kvalitete surovin tudi izjemno dobrega okusa.

 • - 10% plant protein barplant protein bar

  Optimum Nutrition Vegan PLANT PROTEIN BAR

  17,94 32,29 
  Izberite možnostiLoading Done
 • - 15% supergreensVO2 Športna Prehrana & Oprema - reflex supergreens gut support6

  Reflex Supergreens & Gut Support

  16,92 
  Dodaj v košaricoLoading Done
 • - 33% veganskavegan-perfection-protein-bar-2

  B&F Perfection Veganska Beljakovinska Ploščica

  9,99 24,89 
  Izberite možnostiLoading Done
 • - 25% veganski proteiniveganski proteini

  Reflex Plant Based veganski proteini

  28,90 122,90 
  Izberite možnostiLoading Done

Podobne objave