VO2 Športna Prehrana & Oprema - spinning6

V Sloveniji (in na sploh na teh prostorih) smo v soboto 28.3.2015 v Festivalni dvorani prvič doživeli Spinning® maraton z mednarodno udeležbo 6 master inštruktorjev. Oder si je z njimi delila tudi slovenska Spinning® Master inštruktorica Polona Gosar Rankovič in lastnica fitnes centra Fit City v Ljubljani, ki je dokazala, da si zasluži mesto med njimi.

…Kar tresem se ob misli ali bom zmogla odkolesariti sedem ur ali ne. Verjamem da bo v Festivalni dvorani, kjer se bo dogodek odvijal,energija podobna kot na hudem žuru in se fizičnih naporov ob gruči sto drugih, v isti cilj usmerjenih ljudi, sploh ne bo čutilo, ampak bo samo uživanje v bitih dobre glasbe in spodbudnih besedah inštruktorjev. Čas bo pa kar letel(upam)…

In res je bilo tako! Energija, zanos, elan, dobra glasba, različne koreografije in pristopi k učinkovitem treningu vsakega posameznega master inšturktorja, nasmehi na obrazih vseh, pot, ki teče v potokih, menjavanje oblačil vsako uro, vračanje moči z majhnimi prigrizki, sproščanje z gostujočima kiropraktikoma, spontani »gimme five-i!«, objemi, predvsem pa energija! Energijo je bilo čutiti na vsakem koraku, puhtela je iz vseh, oči so se iskrile, nasmeški do ušes in še čez. Z besedami je skoraj težko opisati vsa čustva in emocije, ki so se prelivala skozi celoten dan in še naslednjega in naslednjega.

…tu si, na kolesu, goniš, dihaš, čutiš kako ti pot teče po hrbtu, obrazu, rokah. Ljudje vse okrog tebe delajo isto. Glasba pa dviguje, napora ne čutiš, samo užitek. To je spinning, to je spinning maraton…

Dogodek se je začel ob 11h. Vsakega udeleženca je čakalo njegovo kolo z darilom dobrodošlice. Dvorana je bila prijetno zatemnjena, kar je še dodatno ustvarjalo pridih pričakovanja. In nato se je začelo. Martin Timmermann iz Nemčije nas je v prvi uri dodobra ogrel in pripravil na uro energičnega Dino Pedrasa iz Portugalske, ki je s svojim nastopom dodobra navdušil vse udeležence maratona. Sledila je Polona z enournim vzponom, ki pa ga ob njenih inspiracijskih besedah in odlični poživljajoči glasbi, sploh nismo čutili. Hans Hobbel iz Nizozemske je marsikomu izmed nas prvič predstavil meditacijo na kolesu in pokazal, kako lahko umiriš sebe, svoj um, istočasno pa še vedno vrtiš pedala – brez napora. Samo uživanje ob meditativni glasbi, sproščanju in nabiranju moči. In te smo rabili, saj je sledila divja ura intervalov Milana Dvoraka s Češke. Za njim je prišel na vrsto Jarek Witek s Poljske s tako unikatno uro, da sem celo uro z navdušenjem opazovala, kako lahko z ritmom glasbe narediš spontan in odličen trening, brez malenkosti truda. Vse naredi glasba, ti samo slediš in te pelje.

In končno smo ga dočakali. Final Ride. Zadnjo uro maratona. Na odru so bili zbrani vsi vodeči inštruktorji in še gostujoča Gabriella Posch iz Madžarske in Sujit Lavalekar iz Indije. Energija je bila na vrhuncu. Iz sebe smo iztiskali še zadnje atome moči, ki pa jih ob odlični glasbi ni bilo težko in je energija kar prihajala in prihajala. Dogodek se je zaključil z izročanjem darila Poloni, ki je pred kratkim praznovala rojstni dan in s skupinskim slikanjem vseh udeležencev.

Če povzamem to neverjetno izkušnjo: resnično bi jo priporočila vsakemu izmed nas, da jo doživi vsaj enkrat v življenju. Energija je neverjetna, ljudje prav tako, dobrodelna nota dogodka pa mu je dala še tisto češnjico vrh torte. Ko bo nov dogodek, mene definitivno vidite tam. (Foto: Polona Gosar Ranković)

spinning5 spinning4 spinning3 spinning1

 

Podobne objave